Pai med bacon, brokkoli og soltørkede tomater

IMG_4315-5

Hei igjen!

Først og fremst vil jeg takke for de mange hyggelige tilbakemeldingene etter at jeg åpnet bloggen i går! Det er veldig motiverende og utrolig stas for meg å høre fra mine lesere, enten de er venner eller totalt fremmede! Man er jo alltid nervøs når man skal vise sitt eget arbeid til veldig mange,og derfor var det ekstra trivelig med positiv respons. Når bloggen nå er lansert, må jeg også klare å opprettholde innholdet. Det blir helt sikkert en utfordring, men jeg skal gjøre så godt jeg kan!

Flere av rettene som dukker opp her, lager jeg for første gang! Det er ikke nødvendigvis så overraskende for dem som har kjent meg siden jeg var liten. Da spiste jeg stort sett epler og sjokolade hvis jeg fikk bestemme selv, og av og til druer. Matinteressen kom så smått når jeg flyttet hjemmeifra og måtte lage maten selv. Siden har den bare vokst seg større og større! Etter å ha bodd i kollektiv noen år og flyttet inn i min egen leilighet begynte jeg virkelig å interessere meg for å lage mat. Nå var det virkelig kun opp til meg selv hvor god, variert og spennende mathverdag jeg skulle ha!

Jeg fikk jo selvfølgelig ikke lov til å bare spise sjokolade og epler, heldigvis har jeg såpass ansvarlige foreldre! Pai er en av de mer “klassiske” middagsrettene jeg alltid har likt. Jeg trodde pai var skikkelig vanskelig å lage helt til jeg kjøpte meg en paiform. Alle kan lage pai bare man har en form å putte den i! Det fine med paier er at de er like god dagen etter til lunsj, noe som virkelig passer supert inn i studentilværelsen med lange dager på skolebenken. Dette er den første paien jeg har laget noen gang, og den har nå også blitt en favoritt! Den særegne smaken til soltørkede tomater og det salte baconet, gjør dette til en skikkelig vinner hos meg! Den burde prøves!

Paideig:
250g hvetemel
125g smør
1 dl vann

Smuldre smøret opp i melet og tilsett vann. Kna deigen til den blir fast. Legg den i kjøleskapet i minimum 30 min. Husk å sette på ovnen på ca 180 grader. Enten når du setter paideigen i kjøleskapet, eller litt før du tar den ut av kjøleskapet. Så er du klar til å putte den i ovnen med en gang den er kjevlet ut.

Kjevle den ut på benken til den blir tynn og fin. Legg den så over i paiformen og dytt den inn i kantene. Fjern overflødig deig. Bruk en gaffel og stikk masse hull i bunnen av paien før du setter den inn i ovnen. La den stå og steke i ca 15 minutter før du tar den ut og fyller den med selve hoveddelen av denne retten!

Fyll til paien:
3 egg
3 dl fløte
120 g bacon
1 brokkoli
50 g soltørked tomat
litt ost

Skjær brokkolien i små buketter og kok den i lettsaltet vann i ca 3 min. Stek baconet til det er sprøtt. Skjær de soltørkede tomatene i små biter. Bland sammen egg og fløte.

Begynn med å strø ost i bunnen av paien. Strø over brokkolien og deretter tomatene. Hell over fløte og eggblandingen og strø baconet på toppen av paien.

Sett paien i midten av ovnen i ca 45 minutter, til du ser at den er fin og gyllen på toppen.

IMG_4310-2

Server gjerne med en salat ved siden av!

IMG_4318-2

Håper du får like mye matglede ut av denne retten som jeg får!

Ha en strålende fredag!

Ingerid

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

4 thoughts on “Pai med bacon, brokkoli og soltørkede tomater”

  1. Gratulerer med blogg. Jeg lar meg inspirere og prøver denne en dag. Hører rykter om at den er mega-god ! Ønsk meg lykke til 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s