Salmalaks med mangosalsa

IMG_4522-2

God mandag! Håper dere har fått en bra start på uken! Jeg liker å starte mandagen rolig med en lang dusj og en god frokost. Står heller opp en halvtime tidligere, enn å måtte stresse ut av leiligheten. Denne uken starter jeg et nytt og sunt liv, som for meg betyr kun sjokolade på lørdager og trening helst tre ganger i uken. Jeg setter ikke målene så høyt, så satser på at jeg skal klare å holde det. Jeg er (dessverre) veldig svak for sjokolade og kunne spist det hver dag om det ikke var for at det verken er godt for kropp, energinivå eller tennene.

Oppskriften jeg legger ut idag ble en favoritt etter at jeg begynte å like sushi. Jeg synes alltid at det var litt mye ris i nigiri-bitene, mens fisken smakte kjempegodt. Det kan bli litt kjedelig med et helt måltid bestående av bare salmalaks, derfor ble jeg så glad når jeg lærte meg at mangosalsa var det perfekte tilbehøret. Denne retten passer like godt til lunsj som til middag!

Til 2 personer

Ingredienser:
400 gram salmalaks
1 mango
2 avokado
1 chili
en neve koriander
2 lime
soyasaus
sesamfrø (kan sløyfes)

Skjær opp mango og avokado i små biter. Fjern frøene og finhakk chili, deretter hakk koriander. Bland alt sammen, men saften fra 1 lime. Skjær salmalaksen i tynne skiver. Fordel alt på to tallerkener og skvis limen over. Server med soyasaus på siden, og ha gjerne litt sesamfrø både over soyasausen og salmalaksen.

IMG_4537-2

Så er det bare å nyte et raskt, sunt og friskt måltid.

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

6 thoughts on “Salmalaks med mangosalsa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s