Laks med brokkolipure

IMG_4628-2

God mandag! Ny uke, nye muligheter, er det ikke det man sier? Planen min om å trene og være sunn forrige uke gikk ganske bra, så målet er å fortsette i samme spor også denne uken! Blir selvfølgelig litt utskeielser i helgen, men det synes jeg må være lov!

Mandagen min ellers består av eksamenslesing, som alle andre dager nå i eksamensperioden. Tenkte jeg også kunne legge ut oppskrift på en litt sunnere middag for å holde motivasjonen oppe for min egen del og kanskje inspirere noen andre til å starte uken med en litt sunn middag.

Denne mengden passer til 4 personer!

Ingredienser:
4 laksefileter
1 brokkoli
1/2 lime
1 chili
1,5 dl creme fraich
1 bundt asparges
salt og pepper

Brokkolipure:
Skjær opp brokkolien i biter og kok den i lettsaltet vann til den har blitt mør, ca 4 minutter. Hell så av vannet og tilsett lime, chili og 1 ss creme fraiche. Kjør alt til en jevn blanding med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer lime og chili hvis du syns den mangler litt.

Stek laksen til den har blitt akkurat gjennomstekt og stek aspargesen til den har blitt mør men fortsatt har en liten krunsj. Asparges kan også kokes i 2-4 minutter hvis du heller vil det.

IMG_4635-2

Server med creme fraiche eller rømme på siden.

Ha en fin dag!

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s