Pizza med pepperoni og kjøttboller

IMG_4662-2

Søndag kveld er ofte pizzakveld hjemme hos oss og denne varianten er favoritten. HJemmelaget pizza er hundre ganger bedre enn kjøpepizza, så om du har tid anbefaler jeg sterkt å lage den fra bunnen av!

Ellers blir det i dag mye sosialt! Først trening med en venninne, lunsj med en annen venninne, og så skal vi ha et vennepar over på middag i kveld. Gleder meg!

Denne oppskriften bør holde til pizza til rundt 3-4 personer.

Ingredienser

Pizzabunn:
3,5 dl tipo 0 mel
1,25 dl vann
0,25 pakke tørrgjær
0,5 ts salt

Pizzasaus:
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
2 ss tørket oregano
salt og pepper

Topping:
Ost
Pepperoni
Mini-kjøttboller

IMG_4658-2

Pizzabunn:
Ha mel, tørrgjær og salt i en bolle og bland det. Tilsett vann som er mellom 37 og 40 grader. Hvis du er usikker på om vannet har riktig temperatur , kan du dryppe noen dråper med vann på håndleddet for å bestemme temperaturen. Kjenner du det nesten ikke eller ikke i det hele tatt er det riktig temperatur. Bland alt sammen til en deig, her kan du enten bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok, eller så kan du kna med hendene. Jeg har ikke kjøkkenmaskin selv, så alt jeg lager blir laget med håndkraft.

Sett deigen til siden og la den stå i minst en time og heve til den har nådd ca dobbel størrelse.

Pizzasaus:
Fn hakk løk og hvitløk og stek det til det har blitt blankt. Ha deretter oppi hakkede tomater og oregano og bland alt sammen. La det småkoke i ca 20 minutter. Smak så til med salt og pepper.

Når deigen har nådd riktig størrelse:
Kjevle deigen ut enten til fire runde pizzabunner som blir porsjonspizzaer, eller til en stor litt tykkere slik jeg gjorde med denne. Når du kjevler den ut kan det være lurt å ha mel både på benken og på kjevlen, slik at pizzabunnen ikke setter seg fast. Når du synes pizzaen har fått rett størrelse og tykkelse legger du den over på et stekepapir og opp på et stekebrett.

IMG_4651-2

Brett inn kantene på pizzaen rundt hele slik at den får en skorpe. Smør utover pizzasausen du har laget og topp med ønsket mengde ost, pepperoni og kjøttboller. Vi pleier å bruke pepperonien og kjøttbollene som peppes pizza har i matbutikkene, da vi syns de er de beste til akkurat denne pizzaen.

IMG_4667-2

Hos oss serverer vi alltid denne pizzaen med rømme eller rømmedressing og ruccula ved siden av.

Håper det smaker!

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s