Tomatsalsa

IMG_4381-2

Taco kommer i mange former og med mye forskjellig tilbehør. Men et tilbehør som jeg personlig synes passer til alt er tomatsalsa. Friskt, smakfullt og spicy, alt på én gang!

Nå skal jeg ut og nyte det gode været. Jeg skal møte en venninne på frognerseteren og gå en tur. Det er utrolig deilig å komme seg ordentlig ut av og til, og klarne hodet i eksamensperioden. Og i kveld blir det selvfølgelig taco, det er jo tross alt tacofredag! Det er det ihvertfall hos oss de fleste fredager, og i kveld står ovnsbakt taco på menyen. Oppskrift kommer på bloggen etterhvert. 

Denne oppskriften går til ca 4-6 personer, alt ettersom hvor mye man bruker.

Du trenger:

15 (-20) store cherrytomater

1 rødløk

1 rød chili

1/2 grønn chili

koriander

1-2 lime

1 ss olje

salt og pepper

  1. Kutt cherrytomatene (her kan du bruke all slags tomater, bare tenkt størrelseforhold) i små biter og putt de i et dørslag. La det stå og renne av seg og gjerne rist litt på det, sånn at det virkelig får rent av seg. Jo mer du fjerner av overfødig saft, jo bedre blir salsaen etter min smak.
  2. Kutt rødløken i små biter. Har du ikke rødløk, så fungerer all annen løk også! jeg liker bare fargene på en rødløk! Da synes maten får litt mer spennende farger, og virker mer apetittelig.
  3. Fjern frøene i chiliene og finhakk. Hakk også opp korianderen.
  4. Bland alt sammen og tilsett lime og olje. Smak til med salt og pepper.

Både chili, løk, koriander og lime er smaksak, og det kan godt hende du vil ha mer eller mindre av de forskjellige ingrediensene. Bruk denne oppskriften som en pekepinn, og finn den versjonen du liker aller best!

IMG_4374-2

Om ikke du liker salsaen akkurat slik som jeg gjør, så håper jeg at du ihvertfall fikk litt inspirasjon til hvordan du kan gjøre det!

Nyt det i tacoen eller bare som en dip ved siden av chips.

Håper det smaker!

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

One thought on “Tomatsalsa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s