Brente mandler

IMG_5093-2

Helgen min har vært så fin. På fredag var vi og spiste på Lysebu, og både maten og stemningen innfridde virkelig. På lørdag var det duket for det årlige julebordet med jentene, herregud så gøy! Vi var 40 stykker som hadde presset oss inn i huset til en venninne. 40 stykker lager mye lyd og leven, men så utrolig hyggelig å se alle igjen. Dette er en av de få kveldene i året vi klarer å samle alle sammen og da er det så fint å samles rundt store bord med god mat og drikke.

Nå skal jeg ut å handle inn de siste julegavene og så skal jeg muligens bort til en venninne ikveld og bake litt pepperkaker. Har faktisk ikke bakt en eneste pepperkake i år, så nå er det virkelig på tide!

Brente mandler må være det ultimatet julegodteriet. Enkelt og raskt, og fint å ha stående fremme på bordet eller gi bort i gave.

Ingredienser:
250 gram mandler
125 gram melis
0.75 dl vann

IMG_5085-2

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele på middels varm.
  2. La all væske koke helt ut.
  3. Når all væske er borte og sukker ser helt kornete ut, setter du opp varmen på plata til maks og rører kraftig til sukker begynner å smelte igjen.
  4. Når du ser at alt sukkeret har smeltet og lagt seg som en fin hinne rundt mandlene, heller du mandlene over på et stekebrett og prøver å skille de fra hverandre. Få ihvertfall mandlene til å ligge ved siden av hverandre og ikke oppå hverandre. Da er det enklere å knekke de fra hverandre når de har stivnet.

IMG_5118-2

 

 

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s