Sopp stroganoff

IMG_5042-2

I det siste har det vært mye fokus på å spise mindre kjøtt og fisk. Jeg støtter dette veldig, samtidig så tror jeg nok ikke at jeg klarer å kutte det helt ut. Derimot kan jeg nok klare å kutte det ut 1-2 ganger i uken. Som jeg skrev i forrige innlegg så er meat free mondays noe jeg skal prøve meg på. Hvis jeg klarer dette kommer jeg også til å legge ut minst en vegetarrett i uken.

Oppskriften i dag er en vegetarisk stroganoff som varmer godt i denne kulda som har kommet til Oslo og helt sikkert resten av landet. Jeg merker i hvert fall at det eneste jeg har lyst til å gjøre om dagen er å fyre i peisen og krype opp i sofaen med en god bok eller film.

4 personer

Ingredienser:
1 kg sopp (jeg brukte sjampinjong og aromasopp)
1 løk
5 dl grønnsakskraft
3 dl creme fraiche
1 ss tomatpure
1 ss mel
1 ts paprikapulver
salt og pepper
ris

  1. Skjær opp løk og sopp i biter. Stek dette gyllent.
  2. Strø over mel og bland sammen.
  3. Ha kraft, creme fraiche og tomatpure i gryten.
  4. Rør alt sammen og la det koke i rundt 15 minutter .
  5. Ha i paprikapulver og smak til med salt og pepper.
  6. Kok opp så mye ris som du synes er nødvendig, følg anvisningen på pakken.

IMG_5029-2

Håper det smaker!

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s