Ovnsbakt taco

IMG_4835-2

God morgen! Endelig er det snart helg igjen og jeg gleder meg til å kunne sove så lenge jeg vil, som for meg betyr til klokken ni! Det er sikkert sent for mange, men jeg regner med at det er ganske tidlig for mange også. Jeg har eksamen i morgen, så denne helgen kommer nok til å føles ekstra deilig. Jeg er også invitert i bursdag til min bestevenninne i morgen og hun har sagt at det blir en asiatisk-inspirert taco til middag, så jeg gleder meg veldig! Det er alltid hyggelig når venninnegjengen samles til god mat og gode samtaler.

Kjæresten og jeg har bestemt oss for å ha date-night på lørdag, så planen er å lage biff og fløtegratinertepoteter til middag og en chili og sjokoloadepannacotta til dessert og god vin selvfølgelig. Kanskje pannacottaen finner veien til bloggen etterhvert også.

Håper alle får en fin helg og kanskje koser med dagens oppskrift i helgen. En litt annerledes vri på den tradisjonelle tacoen.

3-4 personer

Ingredienser:
12 tacoshell
3-4 kyllingfileter
2 poser tacokrydder
600 gram kidneybønner
1-2 chili
2 fedd hvitløk
1 neve koriander
3-4 ss spisskummin
6 ss olivenolje

IMG_4819-2

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Begynn med å helle av vannet på bønnene og skylle dem i kaldt vann
  3. Kutt opp hvitløk, chili og koriander. Ha det i en foodprocessor eller bruk en stavmikser eller lignende, sammen med bønnene, spisskumin og olivenolje og kjør det til en jevn blanding. Her kan du også smake til med chili, spisskumin, salt og pepper for å få den slik du liker den.
  4. Skjær kylingen i småbiter og stek den i pannen. Tilsett tacokrydder og litt vann ved slutten av steketiden og la krydderet koke inn i kjøttet.
  5. Ha så først kylling og deretter bønnepuréen i tacoskjellene og topp det med ost. Vi satte et tomt tacoskjell opp-ned for å støtte opp de andre skjellene.
  6. Sett det i ovnen og la det stå i ca 10 minutter.

IMG_4825-2

Server med tacotilbehør, som for oss betyr, salsa, rømme, mais, agurk og salat. Vanligvis er guacamole også en del av den vanlige pakken, men vi syntes det holdt med bønnepuréen idag!

 

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s