Ovnstekt laks med avokadokrem

IMG_5268-2
(Det ser kanskje ut som det er litt lite fisk, men vi hadde en til i ovnen)

God tirsdag! Håper alle har fått en bra start på uken. Jeg føler selv at jeg enedelig kan starte ordentlig på dette året. Jeg har hatt to eksamener hengende over meg, og ble ferdig med den siste på fredag. Så nå er jeg klar for nye spennende fag og jobb. Jeg har bestemt meg for å ikke ta opp noe studielån dette halvåret og heller jobbe nok til at det går rundt på den måten. Dette er en utfording jeg gleder meg til, samtidig som jeg vet at det kommer til å bli et krevende og hektisk semester.

I oppskriften i dag bruker jeg avokadokrem, som jeg smakte for første gang en sommerdag i Kragerø hos tanten og onkelen min. Siden har jeg brukt det til mye forskjellig. Jeg varierer hvor mye lime jeg bruker i “kremen” utifra retten. Er det fisk har jeg gjerne litt mer lime i enn om vi spiser kjøtt.

4 personer

Ingredienser:
800 gram laks
2 fedd hvitløk
2 lime, både saft og zest
4 ss olje

Avokadokrem:
2 avokado
1 dl rømme
1 lime, både saft og zest
salt og pepper

Salat:
1 pose salatblanding
10 cherrytomater
1/2 agurk
1 pakke fetaost snack pack
2 ss olivenolje

 

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Rasp skallet av på begge limene i en liten bolle og skvis lime-saften over.
  3. Finhakk hvitløk og ha det i samme bolle. Ha også olivenolje i bollen og rør rundt til alt er blandet.
  4. Legg fisken i en form og hell marinaden over.
  5. Sett det i ovnen og la det stå i ca 8 minutter. Jeg hadde en filèt som var veldig smal og en som var veldig tykk. Så vi hadde den smale i ovnen i 7 minutter og den tykke i 10. Føl deg frem på hva som er riktig for din filèt.
  6. Mens fisken står i ovnen lager du både avokadokrem og salat.
  7. Begynn med å fjerne steinen fra avokadoen og ta ut kjøttet med en skje, og putt det i en foodprocessor.
  8. Ha deretter i rømme, limezest og saft. Kjør til en jevn røre og smak til med salt og pepper.
  9. Til salaten har du salatblandingen i en bolle, kutter agurk i små biter og deler cherrytomatene i 4 biter. Ha alt i bollen med salaten sammen med fetaost og olje.

IMG_5298-2

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s