Falafel

IMG_5214-2

God morgen og tirsdag! Håper alle hadde en fin start på uken i går. Min startet i hvert fall veldig bra. Jeg klarte å komme meg i seng ganske tidlig på søndag, så da var det ikke noe problem å hoppe ut av sengen når klokken ringte. Så da fikk jeg både tatt en rolig morgen, handlet mat for denne uken og alikevel satt jeg klar for å lese klokken 9.

Forrige uke fikk jeg endelig fikset meg et lite hjemmekontor! Det er utrolig deilig å lese der istedenfor på kjøkkenet! Så denne uken tenkte jeg å få inn litt gode lesevaner slik at jeg får lest effektivt de dagene jeg har tid til det.

Ukens vegetaroppskrift er en stor favoritt hos meg. Falafler er så godt, mettende og smakfullt. Hvis du vil gjøre de enda bedre er det godt å rulle de i sesamfrø før du steker de. Da blir det ekstra crunchy utenpå.

Ingredienser:
2 bokser kikerter á 400 gram
1 chili
1 fedd hvitløk
2 ss spisskummin
1 ts bakepulver
2 ss hvetemel
1 neve koriander
1/2 neve persille (kan sløyfes)

  1. Skyll kikertene godt, til det slutter å “skumme”
  2. Finhakk hvitløk, chili, koriander og persille.
  3. Ha alle ingrediensene oppi en food processor og topp det hele hvetemel, bakepulver og spisskummin.
  4. Kjør til en jevn blanding og sett det i kjøleskapet i ca en time.
  5. Når en time er gått tar du det ut av kjøleskapet igjen og former det til små baller.
  6. Du kan selv velge om du vil steke det i panne eller ovnen, jeg valgte sistnevnte i dag. Da setter du ovnen på 225 grader og lar det stå i ca 20 minutter. Om du steker i panne, så steker du de i ca 10 minutter mens du snur de jevnlig.
  7. Det er veldig godt å rulle falaflene i sesamfrø før du steker de. Jeg har aldri stekt de i stekeovn med sesamfrø, men jeg kan se for meg at sesamfrøene kanskje blir litt for mørke. Så jeg anbefaler kun sesamfrø om du skal steke i pannen.
  8. Rasp agurken på et rivjern og press ut så mye vann du klarer. Bland inn den greske yoghurten.
  9. Skjær opp salat og bland rucculaen og salaten i en bolle.
  10. Varm opp tortillawrapsene.

 

IMG_5222-2

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s