Påskemiddag

Helstekt kylling, med søtpotetpuré, appelsinkokte gulrøtter og kyllingsaus

IMG_5832-2

God morgen! Nå er det lenge siden jeg har lagt ut noe på bloggen. Jeg prøver å finne ut hva det er jeg vil formidle og visjonen for bloggen. Det jeg liker ved mat er jo å samle alle de nære og kjære rundt bordet for god mat og fine samtaler. Derfor har jeg funnet ut at jeg fremover skal fokusere på akkurat dette, mat til mange og hva jeg serverer når jeg har gjester. Jeg kommer også til å fokusere på borddekking i de innleggene det passer seg, da jeg gjerne også legger litt ekstra innsats i akkurat dette. Fremover kommer det nok maks ett innlegg i uken, men med et mye større fokus på hva jeg serverer når jeg har gjester.

I morgen drar jeg til Røros, og jeg gleder meg stort. Det blir veldig deilig å komme seg litt bort og bare kose seg med skigåing på dagen og god mat på kvelden.

IMG_5827-2

IMG_5818-2

IMG_5838-2

Noen som kjeder seg når jeg tar bilder!

IMG_5868-2

Oppskriften rekker til 8 personer

Ingredienser:
2 hele kylling (1,7 – 2,0 kg)
2 never timian
150 gram smør
8 søtpotet
1,5 dl fløte
10 gulrøtter
8 dl appelsinjuice
2 poser kyllingsaus
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Kyllingen:

 1. Ta ut kyllingen av kjøleskapet ca 1 time før den skal inn i ovnen.
 2. Sett ovnen på 200 grader.
 3. Bland sammen smør og hakket timian og dytt det inn under skinnet på kyllingene. Lommene er lettest å finne foran på kyllingen. Får du ikke plass til alt under skinnet smører du den også utenpå.
 4. Sett kyllingen midt i ovnen i 1 time og 15 minutter.
 5. Er du usikker på om kyllingen er ferdig kan du stikke hull på skinnet ved låret. Siver det ut en klar saft kan du ta den ut, er det rosa så burde du vente et par minutter til.
 6. La den hvile i ca 15 minutter før du skjærer den opp og serverer.

Grønnsakene:

 1. Start med å skrelle både søtpotetene og gulrøttene.
 2. Kutt søtpotetene i biter og gulrøttene deles først i to på langs, før du deler de på langs en gang til.
 3. Kok potetene møre, som tar ca 20 minutter.
 4. Kok gulrøttene møre i appelsinjuicen. Når de er møre tar du de ut av gryten og koker ned appelsinjuicen til det er ca halvparten så mye væske. ha gulrøttene tilbake i gryten med appelsinjuice og bland de godt inn i sirupen.
 5. Når søtpoteten er klar, kjører du den til en jevn puré med stavmikseren. Bland i fløte og salt og pepper

Lag sausen etter anvisningen på posen.

Burde selvfølgelig tatt bildet av hele måltidet før vi staret, men som den urutinerte bloggeren jeg er så glemte jeg det. Men håper dere får lyst til å lage det likevel, jeg fikk ihvertfall masse skryt for dette måltidet 🙂

IMG_5889-2

IMG_5882-2

IMG_5865-2

 

Ha en fin påske!

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s