Meksikansk datenight

IMG_6071-2

God fredag og snart god helg. Håper alle hadde en super 17. mai, det hadde ihvertfall jeg! Frokost med fine venninner og bobler i glasset hos meg, allsang på Asylet på grønland, og middag på BAR Vulkan. Jeg må ærlig si at dette er en av de bedre 17.mai-feiringene jeg har hatt, og jeg gleder meg allerede til neste år!

Av og til når kjæresten og jeg har tid liker vi å lage denne typen middager i hverdagen, god mat og noe godt i glasset er alt som trengs. Middagen skal helst ikke ta for lang tid å lage og man skal kunne sitte lenge å kose seg. For noen uker siden bestemte vi oss for å lage taco med en vri.

På menyen stod det da, hoisinmarinert svinekjøtt med en ananas-salsa og en tomatsalsa, mais med chilismør og chips og guacamole.

Listen med ingredienser ser veldig lang ut, men oppskriften er veldig enkel. Vil du gjøre det enda enklere kjøpe tortillalefser i butikken (gjør som regel det selv).

2 personer

Ingredienser:
300 gram svinekjøtt
4 ss hoisinsaus

Ananassalsa:
1/2 ananas
1/2 agurk
1 rødløk
1 chili
1 neve koriander
1- 2 lime
salt og pepper

Tacolefser: blir ca 20 små lefser (her kan du også kjøpe på butikken)
225 gram mel
60 gram smør
1 dl vann
1/2 ts salt
1/2 ts sukker

Guacamole:
2 avokado
1 fedd hvitløk
1/2 – 1 rød chili
1 neve koriander
1- 2 lime
salt og pepper

Mais med chilismør:
2 maiskolber
2 ss smør
1 ts chilipulver (eller etter smak)
1/2 finhakket hvitløksfedd

Oppskrift på tomasalsa finner du her.

Fremgangsmåte:

Start med å kutte svinekjøttet i småbiter og bland det sammen med hoisinsausen. La det ligge å marinere seg til nesten alt er ferdig før du begynner å steke det.

Hvis du lager tacolefsene selv: Bland sammen det tørre og smøret før du tilsetter vannet. Kna det sammen til en deig og legg den i kjøleskapet i helst 30 minutter, men til den har blitt litt kjøligere og fastere i formen. Ta den deretter ut av kjøleskapet og kutt den opp i 20 små deler. Kjevle de ut og stek de i en tørr stekepanne i ca 20-30 sekunder på hver side. Putt de ferdige lefsene i aluminiumsfolie og legg de i ovnen til resten av maten er ferdig.

Sett ovnen på 220 grader og la maiskolbene ligge i ovnen i mellom 15 og 25 minutter. Til chilismøret blander du sammen alle ingrediensene og smaker til om du trenger mer chilipulver eller ikke.

Til ananas-salsaen kutter du alt i små biter og blander det sammen med limesaft og smak til med salt og pepper.

Guacamolen er også veldig enkel. Fjern steinen og “kjøttet” fra avokadoskallet, finhakk hvitløken og chilien og hakk opp korianderen. Bland det sammen og smak til med lime, salt og pepper. Guacamolen kan også lages i en foodprocessor, da trenger du ikke finhakke  noen ting.

Server med tortillachips og ekstra oppkuttet lime som man kan klemme over tacolefsen.

IMG_6084-2

Lagde også dette til Mormor og samboeren hennes for noen uker siden og etter det også til et vennepar. Så nå er oppskriften velutprøvd hos et veldig variert publikum, med positiv respons hos alle.

IMG_6078-2

IMG_6089-2

Hvis du vil lage margaritas også er oppskriften jeg brukte veldig enkel:

1 del cointrau
1 del tequila
1-2 deler limejuice
1 del sukkerlake

Bland alt sammen i en shaker eller mugge med litt isbiter. Lag gjerne en saltrand på glasset før du fyller det med is og drink.

IMG_6081-2

IMG_6065-2

Håper du liker oppskriften og at du kanskje ble litt innspirert til en ny vri på den klassiske fredagstacoen.

Håper alle får en super helg!

Advertisements

Published by

Ingerid Monsen

23 year old girl from Oslo. Studying and working. I have a big passion for cooking and decided to share my cooking-adventures in this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s